New London Architecture

Goldsmiths Enterprise Hub

Planning Granted

A refurbishment and extension of an existing Victorian terrace to create a collaborative Enterprise Hub for Goldsmith University.
Zero Carbon London

Zero Carbon London

→ 75% carbon saving
→ Sustainably sourced timber
→ Overall embodied carbon 195 kgCO2/m2 – within the LETI 2030 target
→ Targeting the RIBA 2030 target

Goldsmiths Enterprise Hub is conceived as a shared gateway between the university campus and the local community. The existing Victorian building will be refurbished and extended to create a flexible working hub. The project will use sustainably sourced timber to transform the existing structure. Timber will also be used as an aesthetic element to create thoughtful and sensitive architectural interventions. Softwood timber floors have been used throughout the main terrace structure in lieu of in situ concrete. The new build pavilion element is to be a full timber structure consisting of glulam beams and columns, with softwood joists where applicable.

Project information

Status

Planning Granted

Borough

Lewisham

Size

1494 sq m

Completion

2021


Location

8 Lewisham Way, New Cross Rd, London SE14 6NW, UK


Team Credits

Client

Goldsmiths University of London

Architect

Morris+Company

Project Manager

Equals

Cost Consultant

Summers Inman

M&E / Sustainability Engineer

Skelly and Couch

Structural and Civil Engineer

Heyne Tillett Steel


Last updated on

10/05/2021


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership