New London Architecture

BAFTA Headquarters

Built

Comprehensive expansion/redesign of BAFTA’s Grade II Listed headquarters, including new top floor by raising/restoring two large Victorian rooflight structures & decorative plasterwork.
NEW LONDON AWARDS 2021

NEW LONDON AWARDS 2021

Shortlisted in the UNBUILT category
Comprehensive expansion of BAFTA’s Grade II Listed HQ, incl. new top floor by raising/restoring 2 Victorian rooflight structure & decorative plaster lost for 40yrs, of the 1883 Royal Institute of Painters in Water Colours.
Facilities: doubled capacity, 2 cinemas, banquet hall, multi-use learning/events/exhibits, member bars/restaurant/club, roof terraces, judging/meeting rooms & offices.
A global creative centre of excellence for film, games & TV, integrating new technology & cost in use efficiency, in balance with member needs, public access & revenue, ensuring the charity’s long-term future.

Project information

Status

Built

Borough

Westminster

Size

2480 sq m

Estimated completion

September 2021


Location

195 Piccadilly, St. James's, London W1J 9LN, UK


Team Credits

Project Manager

Jackson Coles

Structural Engineer

Price & Myers

M&E / Sustainability Engineer

Harley Haddow

Contractor

knight Harwood

Planning Consultant

DP9 Ltd

Acoustic Consultant

Sandy Brown

Heritage Consultant

Alan Baxter

Lighting Designer

LAPD

AV Consultant

Charcoal Blue

Approved Inspector

MLM

Client Project Manager

Equals

Quantity Surveyor

Jackson Coles


Last updated on

06/06/2022


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership