New London Architecture

Catching Sun House

Built

A new build home nestled between rows of terraced houses on a narrow site. The ground floor is a plinth of blockwork on top of which sits a gently sloping timber roof, angled to catch sunlight.
NEW LONDON AWARDS 2021

NEW LONDON AWARDS 2021

Shortlisted in the DWELLING category
This complex home is nestled between rows of terraced houses on a narrow site. The plot was purchased at auction. Both internal rooms and external courtyards are constructed using fair faced blockwork; the material consistency is designed to make interior and exterior spaces feel like a whole. On top of the block base sits a gently sloping timber roof, angled to catch sunlight at different times of the day. Contrasting with the ground floor space, the view from the first floor is expansive- looking out over lush gardens and big skies. Internal fixtures represent the client's personality.
Vote for this project in the 'People's Choice award. The voting deadline is 1 November 2021.

Project information

Status

Built

Borough

Waltham Forest

Size

114 sq m

Estimated completion

December 2020


Location

42A Station Rd, London E17 8AA, UK


Team Credits

Architect

Studio Shaw

Engineer

Heyne Tillett Steel

Client

private


Listed by

Studioshaw

Last updated on

20/10/2021


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership