New London Architecture

Granary Square Pavilion

Built

The discreet design for the single-storey pavilion incorporates a café, public washrooms and a public lift providing ease of access between Granary Square and Lower Stable Street.
NEW LONDON AWARDS 2020

NEW LONDON AWARDS 2020

WINNER of the PLACEMAKING category
The discreet design for the single-storey pavilion incorporates a café, public washrooms and a public lift providing ease of access between Granary Square and Lower Stable Street.
 
This pavilion completes the south-western corner of Granary Square forming a gateway to Coal Drops Yard. The design incorporates a café, public washrooms and a lift providing access between Granary Square and Lower Stable Street. Set just a short walk from King’s Cross station, the pavilion will sit beside the restored railway arches. Secondary functions such as the toilets and plant are positioned within the depth of the plan, presenting an active frontage to the adjacent public realm and historic ramp.



Project information

Status

Built

Borough

Camden

Size

209 sq m

Completion

March 2019


Location

1 Granary Square, Kings Cross, London N1C 4PQ, UK


Team Credits

Landscape Architect

Townshend Landscape Architects

Structural Engineer

Price & Myers

M&E / Sustainability Engineer

Hoare Lea


Last updated on

16/09/2020


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership