New London Architecture

Lifetime home

Built

A contemporary, light filled garden room and three storey lift transform a four-storey life time, period house into an accessible home for an artist and her husband.
Featured in Don't Move, Improve! 2021

Featured in Don't Move, Improve! 2021

Adapting and extending a beautiful, period home in Richmond needed to be carefully considered as the four storeys were becoming inaccessible for the owners in their seventies.  The brief was to install a three storey lift and to make the existing and new living spaces as bright as possible without compromising the feel of the house. The rear extension reads as a contemporary, separate form while respecting the local vernacular. The works included internal reconfiguration for the lift, a rear extension to open up the lower ground floor with a roof terrace above and landscaping the rear patio.

See all the 2021 featured projects

Project information

Status

Built

Borough

Richmond upon Thames

Size

253 sq m

Estimated completion

December 2018


Location

Park Rd, Richmond TW10 6NS, UK


Team Credits

Architect

Sophie Bates Architects

Structural Engineer

Phi Design Ltd

Approved Inspector

wilkinson

Contractor

Analytic Building Contractors


Listed by

Sophie Bates Architects

Last updated on

26/03/2021


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership