New London Architecture

Mole House

Built

Mole House is a three-storey live-work space in Hackney, designed as a single-family dwelling for contemporary artist Sue Webster.
NEW LONDON AWARDS 2021

NEW LONDON AWARDS 2021

Shortlisted in the DWELLING category
Mole House is a three-storey live-work space, designed as a single-family dwelling for contemporary artist Sue Webster. As an exercise in excavation and retention, it preserves the cultural heritage of the original building — home to the Hackney Mole Man, known for burrowing a network of tunnels beneath the property. The project injects a modern vision founded on an authentic material language and heightened functionality. The re-instated building on triangular plot, is expanded at basement level, offering newly configured open-plan living spaces, each surrounded by sunken landscaped gardens.
Vote for this project in the 'People's Choice award. The voting deadline is 1 November 2021.

Project information

Status

Built

Borough

Hackney

Size

256 sq m

Estimated completion

November 2019


Team Credits

Architect

Adjaye Associates

Landscape Architect

Adjaye Associates

Structural Engineer

Alcock Lees Partnership Ltd.


Last updated on

15/09/2021


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership