New London Architecture

Rathbone Square

Built

Rathbone Square is a project that transforms the former Royal Mail site off of Oxford Street into a new publicly accessible garden square delivered by Gustafson Porter + Bowman.

Rathbone Square transforms the former Royal Mail site off Oxford Street into a new publicly accessible garden square. Gustafson Porter + Bowman has created a place to be enjoyed with attractive water features, art, a central lawn, rich planting that provides softness, colour and texture, and garden rooms of raised planters; all offering respite, contemplation, and relaxation from the activity of Oxford Street.

This project is featured alongside our Public London: Activating the City insight study. The publication, exhibition and online project directory explore what constitutes a successful and democratic public realm today, the role of co‑creation and partnerships, and how we can ensure that places are fit‑for‑purpose in the long term.
Download the report

Project information

Status

Built

Borough

Westminster

Size

2000 sq m

Estimated completion

September 2017


Location

6 Rathbone Sq, London W1T 1EB, UK


Team Credits

Architect

Make

Structural Engineer

AKT II

M&E / Sustainability Engineer

Hilson Moran

Planning Consultant

DP9 Ltd

Project Manager

Buro Four

Cost Consultant

Arcadis

Contractor

Lendlease

Contractor

Maylim

Contractor

Willerby Landscapes

Developer

Great Portland Estates

Ecology Consultant

The Fountain Workshop

Water feature texturing

texxus

Metalwork

Kent Stainless

timber bench fabrication

Woodscape

Artist

Alison Wilding

Artist

Robert Orchardson


Last updated on

27/06/2024


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership