New London Architecture

The Westworks

Built

The Westworks completes a campus of buildings in White City, west London, and sits within an area at the inner edge of Zone 2, next to the rapidly developing White City masterplan site.
Zero Carbon London

Zero Carbon London

→ Design was reviewed against Adaptability for a Projected Climate Change Scenario based on UK Climate Projections (UKCP09)
→ BREEAM Excellent
→ EPC B
→ Wired Score Platinum

Originally a 1980s administrative headquarters, Westworks extends the life of a dilapidated building to provide high-quality sustainable commercial accommodation. Internally, the use of exposed slabs enabled enhanced floor to floor heights and a reduction of heat loads, while providing shading on the new internal south facade and adding internal blinds. Externally, the decision was made to maintain the wall to glazing ratio but to enhance the performance of the cladding system. Combined this approach resulted in a substantial reduction in peak internal loads and enhanced the building’s passive response to heat gain. The offices achieve good internal environmental conditions through displacement ventilation and LED lighting combined with daylight control and presence detection.

Project information

Status

Built

Borough

Hammersmith

Estimated completion

September 2017


Location

195 Wood Ln, Shepherd's Bush, London W12 7TA, UK


Team Credits

Client

Stanhope Plc, Mitsui Fudosan, Amico

Architect

Allies and Morrison

Contractor

Lendlease

Quantity Surveyor

Deloitte Real Estate

Structural Engineer

AKT II

Services Engineer

SWECO

Interior Designer

Allies and Morrison

Landscape Architect

Hyland Edgar Driver

Acoustic Consultant

Sandy Brown


Last updated on

06/11/2020


Stay in touch

Upgrade your plan

Choose the right membership for your business

Billing type:
All prices exclude VAT
View options for Personal membership